Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rein Sobrie voorgedragen als nieuwe voorzitter BCSD en schepen in opvolging van Sumati Adriaensen

Rein Sobrie 2024

Het overlijden van voorzitter BCSD en schepen Sumati Adriaensen laat een grote leegte na in Kasterlee.

De bakens die zij heeft uitgezet in het veld van sociaal beleid, welzijn, volksgezondheid, gelijke kansen en senioren zullen ons blijven inspireren. De gemeenteraadszitting van dinsdag 23 januari begon met een moment van stilte om Sumati te gedenken.

Daarba heeft Rein Sobrie de eed afgelegd als nieuw gemeenteraadslid. Aansluitend werd ze in de Raad voor Maatschappelijk Welzijn voorgedragen als voorzitter van het Bijzonder Comité Sociale Dienst en toegevoegd schepen.

De voordrachtakte werd getekend door alle raadsleden, zowel van de meerderheidspartijen CD&V en OVLD, maar ook door de raadsleden van N-VA, Groen en Vlaams Belang. “Deze unanimiteit is een mooie illustratie van de constructieve wijze waarop in Kasterlee door alle partijen aan politiek wordt gedaan,” stelt burgemeester Ward Kennes vast.

Rein Sobrie zal de bevoegdheden voor sociale zaken, welzijn, volksgezondheid, gelijke kansen en senioren opnemen. Zij studeerde rechten en volgde nog een extra jaar om zich te specialiseren in sociaal recht. “Rein Sobrie is goed voorbereid om dit mandaat op te nemen,” zegt burgemeester Ward Kennes. “Ze heeft gewerkt als juriste voor het OCMW van Turnhout en is sedert 2019 lid van het Bijzonder Comité Sociale Dienst in Kasterlee,” verduidelijkt de burgemeester.

Rein is gehuwd en moeder van 4 kinderen. Ze was vele jaren co-voorzitter van het oudercomité van De Vlieger en is momenteel voorzitter van cd&v afdeling Kasterlee. Ze is professioneel actief als zelfstandig familiaal bemiddelaar.

Rein.sobrie@kasterlee.be

Rein Sobrie 2024

Deel dit artikel